Baechu Doenjang Guk – Chinese kool soep

Bereidingstijd: ca. 35 minuten

Aantal personen: 3 á 4
Ingrediënten:

1 chinese kool
1/3 cup sojabonen pasta
10 gedroogde ansjovis (in een bol- of theezeef)
1 groene chili peper
5 tenen knoflook
2 el. bloem
1 el. rode peper pasta (optioneel)

Snij de Chinese kool in vieren en blancheer deze 20 seconden in kokend water, spoel de kool goed af en snij deze in beetklare stukken en doe deze in een soeppan.

Hak de knoflook fijn en snij de chilipeper in ringetjes en voeg deze toe samen met de 1/3 cup sojabonen pasta.
Voeg 2 el. bloem toe en meng het geheel met de hand zodat alles goed vermengd is.
Voeg 6 cups water toe en hang het zeefje met de ansjovis in de pan.

Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten met gesloten deksel koken op middelhoog vuur.

Voeg optioneel een el. rode peper pasta toe.

Laat het vervolgens weer 10 minuten zachtjes doorkoken.
Verwijder het zeefje en serveer in soepkommen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s