Chamchijeon – Tonijn pannekoekjes

Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal stuks: 5 á 6

1 blikje tonijn op water
1 el. bloem
1 teen knoflook
1 tl. sesam olie
1 ei
kleine ui
gemalen zwarte peper
snufje zout

Open het blikje tonijn en laat de inhoud uitlekken in een vergiet.
Snij de ui en de knoflook zeer fijn.
Doe de uitgelekte tonijn in een kom en voeg alle ingrediënten toe en meng dit met een lepel door elkaar.

Verhit een pan met anti-aanbaklaag op middel-hoog vuur en verhit hierin 1 eetlepel olie.

Schep telkens een eetlepel van het mengsel in de pan en vorm dit met de lepel tot een ronde vorm.

Als beide kanten goudgeel gebakken zijn, uit de pan nemen en serveren met een dipsausje gemaakt van 1 el. witte azijn en 1 el. sojasaus.

voor instructiefilmpje (met een bekend gezicht!)
http://www.maangchi.com/recipe/tuna-pancakes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s