Doejij Bulgogi – Pittig gebakken Buikspek

Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten:
600 gr. speklappen
1 grote ui
3 lente uien

½ theelepel fijn gesneden gember
4 tenen knoflook geperst
1 el. rode peperpasta (Gochujang)
2 el. sojabonen pasta (Doenjang)
2 el. bruine suiker
1 el. sesamzaadjes
2 el. sesamolie
1 el. sojasaus
1 tl. gemalen zwarte peper
1 groene chili peper (optioneel)

Snij het spek in hapklare stukken en doe deze in de pan voorzien van anit-aanbaklaag.
Snij de ui in de lengte, snij de lente ui en chili peper schuin in stukken en voeg toe in de pan. Doe de geperste knoflook, de gember en de rest van de ingrediënten in de pan.

Bak het gerecht op hoog voor en roerbak alles goed totdat het vlees gaar is.

Besprenkel het gerecht met sesamzaadjes en serveer met witte rijst, frisse groenten en kimchi.

Advertenties

One thought on “Doejij Bulgogi – Pittig gebakken Buikspek

  1. Pingback: Stamppot Kimchi | Koreaans koken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s