Hobakjuk – Pompoen pap met rijstballetjes

Bereidingstijd: ca. 60 minuten
Aantal personen: 4 – 6
 
Ingrediënten:
2 á 3 flespompoenen
water
2 cups zoete rijstbloem
¼ cup suiker
¼ tl. zout
 
Pompoen:
Maak de pompoenen schoon en snij deze door de midden, verwijder vervolgens de zaden met een lepel.
Neem een grote pan en giet hierin 3 cups water en leg hier de gehalveerde pompoenen in, breng het aan de kook en laat het ca. 30 minuten koken tot de pompoenen zacht zijn, giet de pompoenen af en laat ze afkoelen.
Lepel het vruchtvlees uit de pompoenen en doe dit in een pan en voeg 1 ½ keer zoveel water toe.
 
Rijstballetjes:
Kook 200 ml. water in de waterkoker.
Meng in een kom 2 cups rijstbloem, ¼ tl. zout en voeg hieraan ¾ kopje kokendheet water en meng dit goed door elkaar met een houten lepel en als het afgekoeld is met de hand.
Wikkel het deeg in folie en laat het 25 minuten rusten.
 
Besprenkel een kom met 3 el. rijstbloem (voorkomt kleven van de rijstballetjes).
Neem een kleine hoeveelheid deeg uit het folie en rol met de hand een kleine rijstballetjes ongeveer zo groot als een bruine boon en plaats deze stuk voor stuk in de besprenkelde kom.
Plaats het pompoenmengsel op het vuur en breng dit aan de kook, voeg vervolgens de rijstballetjes toe en roer dit voorzichtig om.
De rijstballetjes zijn gaar zodra deze gaan drijven.
Schakel het vuur uit en voeg ¼ cup suiker toe en een snufje zout, roer dit door en het is klaar om te serveren.
 
Dit gerecht is ook koud overheerlijk, bijvoorbeeld de volgende dag.

voor instructiefilmpje http://www.maangchi.com/recipe/hobakjuk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s