Bereidingstijd: 15 minuten
Rijzen: 75 minuten
Aantal: 8 stuks
Ingrediënten:
2 cups bloem
½ cup bloem
1 cup lauw water
2 tl. gist
½ tl. zout
2 el. witte suiker
½ cup bruine suiker
2 el. gehakte walnoten
1 tl. kaneelpoeder
1 el. olijfolie
Vulling maken:
*Meng in een kom een ½ cup bruine suiker, 1 tl kaneelpoeder en 2 el gehakte walnoten.Deeg maken:
Neem een kom en voeg hieraan 1 cup lauw water, 2 el. witte suiker, 2 tl. gist, ½ tl. zout, 1 el. olijfolie en meng dit goed door.
Voeg aan dit mengsel 2 cups bloem toe en meng dit door met de hand.
Dek de kom af met cellofaan en laat het mengsel 60 minuten rijzen.
Na een uur het deeg kneden om de luchtbellen te verwijderen en laat het deeg nog 15 minuten rijzen.
Kneed het deeg nogmaals om de luchtbellen te verwijderen.
Neem een grote snijplank en bestrooi deze met een ½ cup bloem om plakken te voorkomen.
Plaats het deeg op de plank en kneed dit nogmaals kort en snij het in 8 gelijke delen.
Neem een deegbal, maak deze plat en vul deze met 1 el. vulling, maak de platte deegschijf dicht ineen bolvorm en doe dit met de overige 7 stukken ook.
Verwarm een pan met anti-aanbaklaag op halfhoog vuur met 2 el. olie.
Doe 1 deegbal in de pan en bak deze 30 seconden.
Draai de bal om met een platte spatel en druk deze plat en de vorm van een cd (maar niet zo plat zodat de vulling eruit loopt).
Bak deze zijde 1 minuut en draai nogmaals om.
Temper het vuur tot laag en doe het deksel op de pan en laat dit 1 minuut staan, de suikervulling zal nu smelten.
Schakel het vuur uit en serveer direct uit de pan.
*varieer met uw favoriete vulling zoals, mozarella, feta, fruit, pecan, etc.
Voor instructiefilmpje kijk op http://www.maangchi.com/recipe/hoddeok
Mooie site, gaan we koken met leerlingen van het ROCvA…dank!!
Hè wat leuk. Mochten jullie nog persoonlijke toelichting willen dan gaarne bereid.
Extra lekker als je het serveert met een bolletje(s) ijs!
Oh ja, dat is lekker!