Japchae – rundvlees met groenten en glasnoedels.

Breidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 2 (of als bijgerecht serveren)
Ingrediënten:
glasnoedels voor 2 personen
150 gr. rundvlees
zakje verse spinazie
1 wortel
1 ui
5 geweekte, uitgeknepen shi-takes
10 witte champignons
3 tenen knoflook fijngesneden
7 lente uien
3½ el. soja saus
2 el. sesamolie
3½ el. suiker
1 tl. zwarte peper
1 el. sesamzaadjes
1 grote kom (waar alles 1 voor 1 in gaat)

Maak de groentes schoon en snij de shi-take en champignon in plakjes, de wortel julienne, de ui in snippers, het rundvlees in reepjes en de lente uien in stukjes van ca. 7 cm.

Kook de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet deze af en verknip deze enkele keren met een schaar, voeg dan een el. soja saus en een el. sesam olie toe, meng dit en doe deze in de grote kom.

Roerbak de spinazie kort met 1 el. soja saus en 1 tl. sesam olie en voeg toe in de kom. Roerbak in een paar druppels olie de julienne wortel en lente ui ca. 30 seconden en voeg toe in de kom.

Roerbak in een paar druppels olie de gesnipperde ui en de champignons en voeg toe in de kom.

Roerbak in een paar druppels olie het rundvlees en de shi-takes tot deze gaar zijn, voeg dan de knoflook, ½ el. soja saus en een ½ el. suiker toe en roerbak dit 30 seconden en voeg bij de andere ingrediënten in de kom.

Voeg 2 el. soja saus, 3 el. suiker, 2 el. sesam olie en 1 tl. gemalen zwarte peper toe aan de ingrediënten.Meng dit goed door (eventueel met de hand) en besprenkel het geheel met 1 el. sesam zaadjes.

Japchae

JapChae

Voor instructiefimpje kijk op http://www.maangchi.com/recipe/japchae

Advertenties

2 thoughts on “Japchae – rundvlees met groenten en glasnoedels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s