Kimchi Jeon – Kimchi pannenkoek

Ingrediënten:
1 cup rijpe kimchi (fijn gesneden)
2 el. kimchi vocht
½ cup bloem
¼ cup water
1 ei
1 kleine ui fijngehakt
½ tl. zout
½ tl. suiker

Doe alle ingrediënten in een mengkom en meng deze met een lepel.
Neem een koekenpan met anti aanbaklaag en verhit deze met 2 el olie.

Giet het mengsel in de pan en verspreid het gelijkmatig.
Bak het geheel 2 minuten totdat de bodem goudgeel en knapperig is.
Keer de pannenkoek om met een spatel of in de lucht.
Temper het vuur en bak nog 2 minuten.
Keer de pannenkoek nog éénmaal om en bak nog 30 seconden.

Haal de pannenkoek uit de pan en snij deze in hapklare stukjes.
Serveer met een dipsaus van 1 deel soja saus en 1 deel witte azijn.

Kimchi pannenkoen
Advertenties

2 thoughts on “Kimchi Jeon – Kimchi pannenkoek

  1. Pingback: Hwa Won – Amsterdam | Koreaans koken

  2. Pingback: Kimchi Jjigae (Jjigae is verzamelnaam voor soep) | Koreaans koken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s