Heb je wat oudere zuurdere Kimchi in de pot? Daar kan je heerlijk kimchi pannenkoeken van bakken of….. Jjigae!
Kimchi Jjigae is een heerlijk gerecht wat ’s winters het meest tot zijn recht komt.
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal personen: 2 á 3
Ingrediënten:
200 gr. speklappen
5 cups in stukken gesneden Kimchi met wat vocht uit de pot
1 el. suiker
1 tl. pepervlokken
1 el. rode peper pasta
1 grote ui.
3 lente uitjes
1 tl. sesam olie
water
½ blok tofu
Snij de speklappen in stukken en bak deze in een pan, voeg daarna de gesneden kimchi met het vocht toe.
Snij de ui in stukken en de lente uien schuin in stukken van 5 cm en voeg deze samen met de peper pasta , suiker en peper vlokken toe.
Voeg water toe tot alles net onder staat.
Breng alles langzaam aan de kook eerst 10 minuten ophoog vuur en daarna 15 minuten op laag vuur.
Snij de tofu in hapklare stukken en kook deze nog 5 minuten mee.
Besprenkel het gerecht met sesam olie en serveer met witte rijst.
Tip: voeg witte champignons en/of enoki champignons toe.
Voor instructiefilmpje http://www.maangchi.com/recipe/kimchi-chigae-kongnamool
Welke Kimchi gebruik je hiervoor? Dongchimi, Baek kimchi, Nabak kimchi, Mat kimchi, Geotjeori, Ggakdugi, Chonggak kimchi of Oi sobaki.
Hiervoor gebruik je kimchi gemaakt van chinese kool, bij voorkeur kimchi die al wat ouder is.