Mandu – Koreaanse dumplings.

Ingrediënten:
3 cups gemengd gehakt
2 cups gehakte lente-ui of bieslook
5 geweekte shi-take
kleine ui gesnipperd
half pakje tofu
3 tenen gehakte knoflook
zout
suiker
sesam olie
gemalen zwarte peper
dumpling vellen (voor bakken)
olie om in te bakken
 

De vulling:

Doe het gehakt in een schaal en voeg hier 1 tl zout, 1 el sesam olie en een ½ tl gemalen zwarte peper aan toe en meng dit met de hand en druk naar de zijkant van de schaal.

Maak de lente-ei of bieslook schoon en droog deze af.

Hak de groente in kleine stukjes en vermeng met 1 el. sesam olie en plaats dit in de schaal naast het gehakt.

Knijp de geweekte shi-take uit en hak deze en de kleine ui en stukjes en vermeng met 1 tl. soja saus, 1 tl. suiker en 2 tl. sesam olie en meng deze met de hand en voeg toe in de schaal met de andere ingrediënten.

Leg de tofu omwikkeld met keukenrol op een bord en leg hier een gewicht op (bord water) en laat dit 30 minuten uitlekken.

Verkruimel de tofu met de hand en voeg een snufje zout, 1 tl. sesam olie en plaats dit in de schaal.

Voeg de gehakte knoflook toe aan de schaal met ingrediënten en meng dit met de hand.

Mandu maken:

Neem een dumplingvel in de hand en plaats een beetje vulling (ong. 1 flinke theelepel) in het midden van het vel.

Maak de rand van het vel licht vochtig met koud water.

Vouw het vel dicht en maak ribbels door het vel over elkaar heen dicht te drukken, het vochtige vel plakt dan dicht.

Herhaal dit totdat het mengsel op is.

Bakken:

Verhit een pan met anti-aanbak laag met een beetje olie. Voeg mandu toe en zet het vuur op middel hoog en doe de deksel op de pan.

Na enkele minuten de mandu omdraaien en voeg 2 el water toe, bak nog enkele minuten op laag vuur.

Als de mandu goudbruin zijn, serveren met een dipsaus gemaakt van 1 deel soja saus en 1 deel azijn.

Bewaren:

Neem een bord en bedek deze met cellofaan, plaats hierop mandu los van elkaar, bedek deze met cellofaan en herhaal tot alle mandu zijn ingepakt en plaats in de vriezer.

Als de mandu bevroren zijn het cellofaan verwijderen en ze samen in een plastic zak bewaren.

voor instructiefilmpje http://www.maangchi.com/recipe/mandu

Advertenties

One thought on “Mandu – Koreaanse dumplings.

  1. Pingback: Hwa Won – Amsterdam | Koreaans koken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s