Sigeumchi namul – Spinazie bijgerecht

Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten:
750 gr. verse spinazie (bij voorkeur wilde spinazie)
1 el. sojasaus
2 tenen knoflook
1 lente ui
½ tl. sesam olie
1 tl. geroosterde sesamzaadjes

Was indien nodig de spinazie goed.

Neem een grote wok en breng een laagje water aan de kook en zet een vergiet klaar in de wasbak.
Blancheer hierin de schone spinazie beetje bij beetje in 2 minuten net gaar.

Spoel de spinazie goed af in het vergiet en knijp in kleine porties de spinazie goed uit.
Snij indien nodig de spinazie wat kleiner.

Hak de knoflook en snij de lente ui in zeer fijne ringetjes en maak de dressing door de knoflook, lente ui, sojasaus en sesamolie te mengen in een schaaltje.

Meng de dressing door de spinazie en garneer met de sesamzaadjes.

Zet koud weg tot gebruik.
Dien de spinazie op in kleine platte schaaltjes.

*Tip: voeg 1 tl. rundvlees bouillonpoeder door de mix voor een lekkere smaak.

voor instructiefilmpje http://www.maangchi.com/recipe/sigumchi-namul

Advertenties

One thought on “Sigeumchi namul – Spinazie bijgerecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s