Yukhoe, rauwe biefstuk op Koreaanse wijze

Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Aantal personen: bijgerecht

Ingrediënten:
400 gr. zeer verse (biologische) kogelbiefstuk of ossenhaas
1 Aziatische peer
1 el. suiker
12 tenen knoflook
snufje zwarte peper
snufje zout
1 tl. sesam zaadjes
1 el. pijnboompitten
2 el. sesam olie
1½ el. honing
1½ el. soja saus

Spoel het rundvlees af onder de kraan, dep het af en bewaar het 1 uur in de vriezer (zodat het makkelijker fijn te snijden is).

Maak suikerwater door 2 cups water en 1 el. suiker te mengen in een kom.
Schil de peer en snij deze julienne en doe deze in het suiker water, laat dit 5 minuten staan en giet af, dit voorkomt dat de peer bruin kleurt na snijden.

Maak de saus door 12 tenen knoflook fijn te snijden en ze in een kom te mengen met 1½ el. soja saus, 1½ el. honing, snufje zout, 2 el. sesam olie en een snufje gemalen zwarte peper en meng dit goed door elkaar.

Neem het rundvlees uit de vriezer en snij dit in zeer fijne reepjes (juliénne).
Meng de rundvleesreepjes met de saus.

Plaats de peerreepjes op een bord met daarop het rundvlees, garneer het geheel met pijnboompitten en sesam zaadjes.

voor instructiefilmpje http://www.maangchi.com/recipe/yukhoe

Advertisements

2 thoughts on “Yukhoe, rauwe biefstuk op Koreaanse wijze

  1. Pingback: Hwa Won – Amsterdam | Koreaans koken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s