Gestoofde makreel – Godeungeo Jorim

Bereidingstijd: 50-60 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten:
750 gr. makreel (bevroren of vers of blik)
1 kg. rettich
½ kop sojasaus
¼ kop peper vlokken
2 el. suiker
12 tenen knoflook
1 el. gember
1 grote ui
3 lente uien
2 groene en 1 rode chilipeper

Snijd de vinnen en de kop er af. Snij de buik open en verwijder de ingewandenen spoel de vis goed af. Snijd de vis in stukken van 2 cm. dik en spoel nogmaals grondig af.

Of gebruik als alternatief 750 gr. makreel uit blik, of ontdooide makreel uit de vriezer.

Schil een grote rettich van ca. 1 kg. en snij deze in schijven en vervolgens inblokken van 2×2 cm.
Doe de radijs in een ​​grote pan met een dikke bodem.
Snij een grote ui in plakken en voeg deze toe.
Leg de makreel boven op de radijs en giet er een cup water overheen.

Maak de saus door de volgende ingrediënten te mengen in een kom:
½ kop sojasaus, ¼ kop peper vlokken, 2 el. suiker, 12 gehakte tenen knoflook en 1 el. gehakte gember.

Giet de saus over de vis.

Sluit het deksel op de pan en breng het geheel op hoog vuur aan de kook gedurende 20 minuten. Open na de kooktijd het deksel en hou de pan een beetje scheef, gebruik een lepel om alles een beetje opzij teduwen en schep wat saus over de bovenkant van de vis en de radijs en herhaal dit meerdere keren, dit voorkomt dat de vis in stukken breekt en uitdroogt.

Snij de lente uien en chilipepers in stukjes van 2 cm. en voeg deze toe.

Doe het deksel op de pan en breng het langzaam aan de kook en laat 30-40 minuten stoven op laag vuur totdat de radijs goed gaar is.

De radijs wordt door de sojasaus wat bruin ietswat doorzichtig als het gekookt is.
Dik de saus in door het meeste vocht in 5 – 7 minuten op hoog vuur te laten verdampen.

Serveer met rijst, kimchi, soep,sla, en een paar bijgerechten.

Kijk voor instructiefilmpje op http://www.maangchi.com/recipe/godeungeo-jorim
Godeungeo Jorim
Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s