Lotus wortel – Yungeon Jorim

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: bijgerecht

Ingrediënten:
10 plakjes lotus wortel (max. 1,5 cm. dik) **
3 el. azijn
2 el. soja saus
1 cup water
3 el. sake
3 el. bruine suiker
1 el. maïs siroop (Mulyeot) of honing
1 el. geroosterde sesamzaadjes

Kook de plakjes lotus wortel 15 minuten in ruim kokend water.

Spoel ze af met koud water, laat ze snel uitlekken en meng met de azijn om verkleuring te voorkomen.

Meng 3 el. soja saus, 2 el. sake, 1 cup water en 3 el. bruine suiker in een pannetje en breng aan de kook.

Voeg de plakjes lotus wortel toe en kook de saus in totdat deze stroperig is, roer af en toe voorzichtig de plakjes om zodat ze vochtig blijven.

Als de saus ingedikt is 1 el. maïs siroop (of honing) toevoegen en voorzichtig doorroeren.

Leg de plakjes lotus wortel op een bordje en besprenkel met de sesam zaadjes.

Serveer als bijgerecht.

 *Tip: nog enkele dagen afgedekt in de koelkast te bewaren of langer in de vriezer.
** te koop bij de toko of koreaanse winkel in de vriezer.

Hier ons filmpje (engels):

Advertisements

3 thoughts on “Lotus wortel – Yungeon Jorim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s