Punch met gedroogd sharon fruit – Sujunggwa

Bereidingstijd: 50 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten:
4 stuks gedroogd sharon fruit
6 kaneelstokjes
½ cup verse gember
1 cup witte suiker
7 cups water
Enkele pijnboompitjes

Schil de gember, spoel deze af en snij in plakjes. Spoel 6 kaneelstokjes af. Verwijder de kronen van de vruchten en spoel ze af.

Kook 7 cups water met de kaneel en de gember gedurende 20 minuten op hoog vuur en kook vervolgens 25 minuten op laag vuur zodat de kaneel en gember de smaak goed afgeven. Gebruik een zeefje om de kaneelstokken en gember uit de punch te halen. Voeg 1 cup suiker toe, roer door en laat de punch afkoelen.

Giet de punch in een schaal en leg de vruchten hierin en zet de schaal in de koelkast. Laat de punch minimaal 12 uur koelen. Verdeel de punch over 4 schalen of kommen met ieder 1 vrucht.

Garneer met enkele pijnboompitten.

Serveer als dessert.

*Tip: gedroogd sharon fruit is te koop bij de Aziatische winkel omstreeks Nieuwjaar volgens de maankalender (23 januari 2012) of varieer met ander gedroogd fruit.

voor instructiefilmpje zie:http://www.maangchi.com/recipe/sujunggwa

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s