Taugé bibimbap (gemengde rijst) – Kongnamulbap

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 3

Ingrediënten:
1 cup sushi rijst
400 gr. taugé
200 gr. (mager) rundergehakt
3 eieren
1/3 cup soja saus
1 lente ui
2 tenen knoflook
Kleine ui
2 tl. peper vlokken
1 tl. honing
Sesam olie
Sesam zaadjes

Doe de rijst in een grote pan en spoel de rijst af en scrub vervolgens de vochtige rijst ca. 10 seconden.  Spoel de rijst enkele malen af totdat het spoelwater helder is. Voeg 1 cup water toe aan de rijst.

Spoel de taugé af en plaats deze op de rijst in de pan.
Doe het gehakt in een mengkom en voeg 1 tl. soja saus, een snufje zwarte peper en 1 tl. sesam olie toe en meng dit goed door en leg het gehakt losjes op de taugé in de pan.

Kook de rijst met de taugé en het gehakt ca. 10 minuten op middelhoog vuur met gesloten deksel.

Haal hierna het deksel van de pan en roer alles goed door, sluit het deksel en laat 10 minuten op laag vuur sudderen.

Maak de saus door de volgende ingrediënten te mengen:
1/3 cup soja saus, 2 geplette tenen knoflook, 1 fijngehakte lente ui, 2 tl. peper vlokken, 1 tl. honing, 1 el. fijngehakte ui en 1 el. sesam zaadjes.

Bak 3 spiegeleieren.
Serveer de kongnamulbap op borden en leg er een spiegelei op.

Meng aan tafel je eigen gerecht door en voeg naar smaak saus toe.

*Tip: vegetariërs kunnen het gehakt vervangen door 5 fijngesneden shi-takes.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s