Dakbokkeumtang – Pikant gesmoorde kip

Bereidingstijd: 45 – 60 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten:
1 kg. kip (vleugels, filet of andere soort kip)
¼ cup soja saus
¼ cup fijngesneden knoflook
¼ cup peper pasta
¼ cup peper vlokken
1 el. suiker
3 middelgrote uien grof gesneden
4 grote aardappels
2 groene chili pepers
2 lente uien

Snij de kip eventueel in hapklare stukken.
Spoel de kip af en laat deze uitlekken.

Maak de saus door de ¼ cups sojasaus, knoflook, peper pasta, peper vlokken en 1 el. suiker te mengen in een kom en meng de kip en de ui door de saus.

Neem een braadpan en vul deze met 2 cups water en voeg het mengsel toe en kook dit 20 minuten op hoog vuur met gesloten deksel.

Schil de aardappels, spoel ze af en snij ze in stukken van 4 centimeter.
Snij de chili pepers en de lente ui fijn.

Voeg na 20 minuten de aardappels en de chili pepers toe en laat het nogmaals 20 minuten koken met gesloten deksel.

Open het deksel en laat nog eens ca. 5 minuten doorkoken zodat de saus iets wat indikt. Schep af en toe wat saus over de kip en de aardappels zodat alles bedekt blijft.

Schep het gerecht op borden en besprenkel met de lente uien.

Serveer met rijst, kimchi en andere bijgerechten.

*Tip: wil je het minder pittig? Verklein dan de hoeveelheid peper pasta en peper vlokken.

Kijk voor instructie filmpje http://www.maangchi.com/recipe/dakbokkeumtang

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s