Musaengchae – Rettich salade

Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal personen: bijgerecht

Ingrediënten:
1 kleine rettich
1 el. zout
2 tenen knoflook
1 lente ui
1 el. azijn
2 tl. peper vlokken
2 tl. suiker
1 tl. sesam zaadjes

Schil de rettich en snij deze julienne.
De overige hoeveelheid ingrediënten is voor ca. 3 cups julienne rettich.

Neem een mengkom en voeg 1 el. zout toe aan de rettich, meng dit met de
hand en laat het 5 minuten rusten zodat overtollig vocht afdrijft.
Giet de rettich af en knijp licht uit zonder de reepjes te kneuzen.

Voeg 2 gehakte tenen knoflook, 1 gehakte lente ui, 1 el. azijn, 2 tl. pepervlokken, 2 tl. suiker toe en
meng dit met de hand.

Garneer met 1 tl. sesam zaadjes.

Serveer als bijgerecht.

*Tip: dit gerecht is nog enkele dagen afgedekt houdbaar in de koelkast.

Kijk voor instructiefilmpje http://www.maangchi.com/recipe/musaengchae

Advertenties

One thought on “Musaengchae – Rettich salade

  1. Pingback: Saeng Chae – 생채 – koreaanse salade | Koreaans koken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s