Bibimguksu – Kimchi noedels

Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 2

Ingrediënten:
200 gr. dunne tarwe noedels
1 cup kimchi, bij voorkeur wat rijper
½ cup kimchi nat
½ cup peper pasta
2 el. sesam olie
1 el. suiker
3 tenen knoflook
1 á 2 el. (appel)azijn
2 tl. sesam zaadjes
Stukje komkommer
1 hardgekookt ei

Kook een ei hard. Kook de noedels in 5 á 6 minuten beetgaar. Giet de noedels af en spoel direct af met koud water om doorgaren te voorkomen. Laat ze uitdruppen en verdeel ze als een nestje op twee diepe borden.

Snij de kimchi en de knoflook fijn en snij de komkommer julienne. Meng de cup kimchi, ½ cup kimchi nat, ½ cup peper pasta, 2 el. sesam olie, 1 el. suiker, gehakte knoflook en de azijn in een kom. Verdeel het mengsel over de 2 borden op de noedels en garneer met de komkommer. Snij het ei doormidden en leg op ieder gerecht een half ei. Besprenkel ieder gerecht met 1 tl. sesam zaadjes.

*Tip: dit gerecht is uitstekend om te maken voor een grote groep mensen.

voor instructiefilmpje zie http://www.maangchi.com/recipe/bibimguksu

bibimguksu

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s