Yangnyeom Tongdak – KFC (Korea Fried Chicken)

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten:
1.5 kg. kip (poten, vleugels of dijen etc.)
1 tl. zout
1 el. zwarte peper
½ cup aardappelzetmeel
¼ cup bloem
¼ cup zoete rijstbloem
1 tl. bakpoeder
1 ei
6 á 7 cups frituurolie
1 tl. sesam zaadjes

Saus:
1 el. olie
4 tenen knoflook
⅓ cup tomaten ketchup
⅓ cup rijstsiroop of maïssiroop
¼ cup rode peper pasta
1 el. (appel) azijn

Spoel de kip af en laat deze uitlekken. Meng in een grote kom 1 tl. zout, 1 el. zwarte peper, ½ cup aardappelzetmeel, ¼ cup bloem, ¼ cup zoete rijstbloem, 1 tl. bakpoeder en 1 ei. Leg de kip in het mengsel en meng ze goed door elkaar, zodat de kip helemaal bedekt is met het bloemmengsel.

Vul een wok of frituurpan met frituurolie en breng deze op temperatuur (ca. 180 graden) Frituur de kip 10 minuten, haal ze uit de frituurpan en laat ze enkele minuten rusten. Frituur de kip dan nogmaals 10 minuten en maak ondertussen de saus.

Verhit 1 el. olie in een pan en bak de knoflook een minuut. Voeg ⅓ cup ketchup, ⅓ cup siroop, ¼ cup rode peper pasta en 1 el. azijn toe en laat dit op laag vuur sudderen. Als de kip gefrituurd is, meng dan de kipstukken door de saus zodat ze volledig bedekt zijn.

Serveer de kip op een schaal en besprenkel met 1 tl. sesam zaadjes.
*Tip: deze heerlijke krokante kip is een hit op ieder feest of verjaardag.

Kijk voor instructiefilmpje op http://www.maangchi.com/recipe/yangnyeom-tongdak

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s