Mapa Tofu – Mapa Tofu

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten:
1 pak tofu
250 gr. kipfilet
7 lente uien
1 groene chili peper
1 rode chili peper
3 gedroogde chili pepers
1 flinke wortel
1 flinke ui
10 walnoten
4 tenen knoflook
1 tl. gember
gemalen zwarte peper
¼ cup oestersaus
1 el. aardappelzetmeel
Sesamolie

Alle ingrediënten horen ongeveer even groot gesneden te zijn (iets groter dan dobbelsteen formaat). Spoel de tofu af en dep deze droog, snij vervolgens in blokjes.

Snij de kip, wortel en ui in blokjes. Snij de lente ui en de chili pepers in stukken. Hak 4 tenen knoflook en 1 tl. gember fijn. Verhit een wok met 2 el. olie en voeg de gedroogde chili pepers, gehakte knoflook en gember toe en roerbak dit 15 seconden op hoog vuur. Voeg de kip toe en roerbak dit enkele minuten. Voeg de stukjes wortel, walnoten en ui toe en besprenkel met 1 tl. zwarte peper. Voeg ¼ cup oestersaus en 1 cup water toe en temper het vuur tot half hoog. Kook met open deksel ca. 10 minuten tot de kip gaar is en de ui glazig.

Voeg de tofu en de gesneden chili pepers toe en roer voorzichtig om. Meng 1 el. aardappelzetmeel met 1 el. water en los dit goed op in een mok of kommetje en giet dit bij het gerecht. Besprenkel met 1 tl. sesam olie.

*Tip: serveer het gerecht met rijst.
*Tip: minder pittig? Laat de gedroogde chili pepers weg.

By Maangchi

zie voor instructiefilmpje http://www.maangchi.com/recipe/mapadubu

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s