Soonbubu Jjigae – Zachte tofu stoofpot

Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal personen: 2

Ingrediënten:
400 gr. zachte tofu (tubes)
12 gedroogde ansjovis
1/3 cup kelp
1 kleine ui
5 tenen knoflook
3 gedroogde shi-takes
150 gr. biefstuk
1 cup zeevruchten
3 grote gepelde garnalen
2 lente uien
1 groene chilipeper
3 el. peper vlokken
2 el. olijfolie
1 tl. sesamolie
2 el. vissaus
2 eieren

De bouillon:
Giet 3 cups water in een pan en voeg hieraan toe:
12 gedroogde ansjovis (eventueel in een bolzeefje), kleine ui, 1/3 cup kelp, 3 gedroogde shi-takes en 5 tenen knoflook. Kook het 10 minuten op hoog vuur en daarna 20 minuten op laag vuur met gesloten deksel. Neem de shi-takes uit de bouillon en snij deze in kleine stukjes. Verwijder de ansjovis.

De Jjigae:
Snij de biefstuk in blokjes. Verhit een pan met 2 el. olijfolie en roerbak hierin de biefstukblokjes en de gesneden shi-takes totdat de beef gaar is. Voeg 3 el. peper vlokken toe en roer dit ca. 1 om.

Giet de bouillon erbij en voeg hieraan toe:
1 cup zeevruchten, 3 grote garnalen, 2 el. vissaus en de zachte tofu. Breek de tofu met een lepel voorzichtig in de pan en breng aan de kook.

Als het weer kookt voeg er dan 2 gehakte lente-uien en 1 fijngesneden groene chili peper aan toe. Breek 2 eieren en voeg deze direct toe in de pan zonder de dooier te breken en laat het geheel 3 minuten koken zodat het ei gaart.

Besprenkel met 1 tl. sesam olie.

*Tip: Geen kelp kunnen vinden? Sla het dan over of verkruimel een vel zeewier.
*Tip: Pas de volgende keer de hoeveelheid peper vlokken aan naar smaak.

Soondubu Jjigae

kijk voor instructiefilmpje op http://www.maangchi.com/recipe/soondubu-jjigae

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s