Weektijd: 3 á 4 uur
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 3
Ingrediënten:
1 cup sushi rijst
½ cup kleverige bruine rijst (zilvervlies sushi rijst)
½ cup gepelde gerst of gerstvlokken
2 el. zwarte rijst
Meng alle ingrediënten door elkaar en spoel deze enkele keren af en plaats in een kookpan met dikke bodem. Voeg 3 cups water toe en week de rijst ca. 3 uur. Kook de rijst 10 minuten op middelhoog vuur met gesloten deksel (pas op voor overkoken). Open het deksel en schep de rijst om. Kook de rijst nogmaals 10 minuten op laag vuur.
*Tip: deze rijst heeft veel meer voedingswaarde gewone witte rijst
Je kunt bij de grotere toko’s tegenwoordig ook “voorgemengd”, zogenaamd 10-granenrijst kopen. Ook heeeel gezond. 😉
Super, we houden de ogen open de volgende keer in te toko!