Koreaanse Meergranenrijst

Weektijd: 3 á 4 uur
Bereidingstijd: 20 minuten

Aantal personen: 3

Ingrediënten:
1 cup sushi rijst
½ cup kleverige bruine rijst (zilvervlies sushi rijst)
½ cup gepelde gerst of gerstvlokken
2 el. zwarte rijst

Meng alle ingrediënten door elkaar en spoel deze enkele keren af en plaats in een kookpan met dikke bodem. Voeg 3 cups water toe en week de rijst ca. 3 uur. Kook de rijst 10 minuten op middelhoog vuur met gesloten deksel (pas op voor overkoken). Open het deksel en schep de rijst om. Kook de rijst nogmaals 10 minuten op laag vuur.

*Tip: deze rijst heeft veel meer voedingswaarde  gewone witte rijst

Advertenties

2 thoughts on “Koreaanse Meergranenrijst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s