Oisobagi – Komkommer Kimchi

Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: bijgerecht

Ingrediënten:
6 komkommers
¼ cup julienne gesneden wortel
¼ cup fijngesneden ui
3 lente uien
Bos Aziatische bieslook
2 tenen geplette knoflook
¼ cup vissaus
½ cup rode pepervlokken
1 el. suiker
½ cup (zee)zout
1 tl. sesamzaadjes

Was de komkommers en snij ze in 2 (hele lange komkommers in 3) gelijke stukken. Snij de komkommers kruislings in tot 3-kwart (dus niet doorsnijden!). Plaats de komkommers in een grote kom en besprenkel met de ½ cup zeezout, meng voorzichtig door en laat 30 minuten staan.

Snij de lente uien en de bieslook diagonaal in ringetjes van ca. 2 cm.Maak ondertussen het kimchi mengsel:

Neem een grote mengkom en meng hierin ¼ cup vissaus, ½ cup rode pepervlokken, 2 tenen geplette knoflook, 1 el. suiker en meng dit door. Voeg vervolgens de gesneden lente uien, bieslook, ui en de wortel toe aan het mengsel. Spoel de komkommers zorgvuldig af en laat ze uitlekken.Vul de inkepingen van de komkommers met het mengsel en smeer ook de buitenkant in.  Besprenkel de Oisobagi met sesamzaadjes

Serveer direct of bewaar (luchtdicht) in de koelkast.

*Tip: het zouten is nodig om de komkommer te ontdoen van het vele vocht, zodat het niet zompig gaat worden.

*Tip: als Aziatische bieslook niet te vinden is, gebruik dan meer lente ui.

Oisobagi – Komkommer Kimchi

Advertenties

One thought on “Oisobagi – Komkommer Kimchi

  1. Pingback: Stamppot Kimchi | Koreaans koken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s