Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten:
300 gram rijstcake
4 – 6 tl. peper pasta
1 el. peper vlokken
1 el. suiker
4 cups water
7 gedroogde ansjovis
1 plak viscake
7 lente uien
1 hardgekookt ei
Giet 4 cups water in een kookpan en voeg 7 schoongemaakte ansjovis toe en kook dit met gesloten deksel ca. 10 minuten. Kook ondertussen een ei hard en snij de lente ui en viscake in hapklare stukken
Verwijder de ansjovis en voeg de rijstcake, 4 – 6 el. peper paste, 1 el. suiker, 1 el. peper vlokken toe en breng aan de kook. Roer constant door en voeg na 5 minuten de lente uien en viscake toe.
Snij het ei in 4 stukken. Als de saus ingedikt is en de rijstcakes zacht en glanzend zijn is het klaar, proef een rijstcake bij twijfel.
Garneer met ei en serveer.
Kijk voor instructiefilmpje op
Hallo hallo! Ik vroeg mij af of jullie plekken in NL weten waar ik Ddeok kan krijgen? Ik woon zelf in maastricht dus kan niet zomaar even ‘snel’ naar Shilla gaan in Amstelveen. Hier in maastricht hebben ze wel ‘chinese’ ricecake, bij de oriental maar vind deze niet hetzelfde smaken. 😦
Ik hoop iets te horen. 🙂