Bereidingstijd: 60 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten:
250 gr. rundvlees (klapstuk)
250 gr. rettich
1 el. rode peper vlokken
2 el. vissaus
1 el. sesamolie
2 tenen knoflook
3 lente uien
1 tl. zout
Snij 250 gram radijs in hele dunne plakjes van 3 x 3 cm en snij het rundvlees in beetklare stukjes en doe deze in de pan.
Voeg hier 1 el. rode peper vlokken, 2 el. vissaus, 1 el. sesam olie, 1 tl. zout en 2 tenen gehakte knoflook aan toe en meng met een lepel.
Voeg 5 cups water toe en kook 20 minuten door op middelhoog vuur met gesloten deksel, maar schep af en toe het schuim eraf wat ontstaat.
Kook vervolgens nog 30 minuten op middel-laag vuur met gesloten deksel.
Snij 3 lente uien in ringetjes en voeg deze toe aan de soep en kook deze 1 minuut mee.
Serveer in soepkommen met witte rijst, kimchi en andere bijgerechtjes.
voor instructie filmpje kijk op de Site van Maangchi