Bulgogi Jungol – Koreaanse stoofpot met Bulgogi rundvlees

Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten:
Ca. 800 gr. bulgogi (gemarineerde ossenhaas)
8 (kastanje) champignons
2 bosjes enoki champignons
2 wortels
5 lente uien
2 uien
1 blok tofu
1 rode chilipeper
1 groene chilipeper
1 stronk broccoli

Snij de tofu in plakken en snij alle groentes in beetklare stukken.

Neem een grote wok of koekenpan en leg hierin de kleurrijke groentes en tofu door elkaar of mooi om en om. Laat in het midden ruimte over en leg hierin het bulgogi rundvlees.

Maak een ¼ liter rundvleesbouillon aan en giet dit met samen met een 1/4 liter water in de pan met ingrediënten.

Sluit het deksel op de pan en breng het aan de kook en laat het 10 minuten koken op middelhoog vuur. Open het deksel en schep het rundvlees om, sluit het deksel en laat nog eens 10 minuten koken.

Serveer het gerecht in individuele schalen en serveer met rijst en kimchi.

*Tip: wees creatief en voeg je favoriete groentes toe.

Bulgogi Jungol

Bulgogi Jungol – Koreaanse stoofpot met Bulgogi rundvlees

Advertisements

3 thoughts on “Bulgogi Jungol – Koreaanse stoofpot met Bulgogi rundvlees

  1. Is de Bulgogi die toegevoegd wordt al gebakken of gaat deze rauw met de marinade in de pan?
    Graag uw reactie!

    Bvd Dank.
    Willem

  2. Pingback: Dubujangajji – 두부장아찌 – Ingemaakte tofu | Koreaans koken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s