Kkakdugi – Rettich kimchi

Bereidingstijd: 2 uur
Aantal personen: bijgerecht

Ingrediënten:
5 kilo rettich
1 cup grof zout
½ cup zoete rijstbloem
¼ cup suiker
1 cup knoflook
2 el. gember
3 uien
1 cup vissaus
2,5 cup rode peper vlokken
2 stelen prei
10 lente uien
3 wortels

Snij de toppen en de uiteindes van de rettich af. Schil de rettichs met een dunschiller en snij ze in schijven van ca. 2 á 3 cm. Snij vervolgens de schijven in vieren of in bijtklare stukken.

Neem een grote bak en leg hierin de gesneden rettich en besprenkel dit gelijkmatig met 1 cup grof zout. Keer iedere 30 minuten de rettich om met de hand, de totale zoutingstijd is 1,5 uur.  Spoel na de 1,5 uur de rettich grondig enkele keren af en laat deze uitlekken. Proef een stukje rettich, dit zou zoetachtig moeten smaken en zeker niet zout.

Kimchi pasta:
Meng een ½ cup zoete rijst bloem met 3 cups water en breng dit al roerend aan de kook totdat het indikt en bellen ontstaan, voeg dan een ¼ cup suiker toe en roer door. Schakel het vuur uit en laat de pap afkoelen.

Hak 1 cup knoflook, 2 el. gember en 3 uien samen met 1 cup vissaus in een keukenmachine of blender en voeg dit toe aan de afgekoelde pap.
Voeg 2,5 cups rode peper vlokken toe (meer of minder naar smaak) en roer dit goed door. Schil de wortel en snij deze julienne, snij 10 lente uien en 2 stelen prei diagonaal in stukken van ca. 1 cm breed. Meng de gesneden groenten met de kimchi pasta en meng het vervolgens met de rettich.

Plaats de kaktugi in een luchtdichte bak en laat deze 1 dag op kamertemperatuur staan en daarna in de koelkast.

*Tip: kaktugi heeft een zeer sterke geur en kan in de koelkast overslaan naar zuivel, mits niet luchtdicht verpakt.

Klik hier voor instructiefilmpje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s