Tijgerlelieknoppen / gouden naalden Namul

Bereidingstijd: 15 minuten (+1 uur weektijd)
Aantal personen: bijgerecht

Ingrediënten:
50 – 75 gram gedroogde leliebloemen
1 ui
3 tenen knoflook
2 el. soja saus
2 el. honing
1 tl. sesam olie
1 lente ui
Sesam zaadjes

Week de gedroogde leliebloemen een uur (of langer) in heet water.

Spoel ze af, knijp lichtjes uit en dep ze droog en verwijder nog eventueel harde stukjes.
Snipper een ui en plet de knoflooktenen.
Verhit een pan met 1 el. olie op hoog vuur en fruit hierin de ui en de knoflook totdat deze verkleuren.
Temper het vuur naar middelhoog en voeg de leliebloemen toe en roerbak deze kort mee.

Voeg de sojasaus en honing toe en roerbak deze tot het vocht verdampt is.
Schakel het vuur uit en voeg 1 tl. sesamolie toe en meng dit door.

Besprenkel met (geroosterde) sesam zaadjes en fijngehakte lente ui.

*dit gerecht is nog enkele dagen houdbaar in de koelkast.
*gedroogde tijgerlelieknoppen zijn te koop in de meeste Chinese winkels.

Voor meer informatie over het ingrediënt:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/tijgerlelie-knoppen/

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s