Koreaanse Tempé

Koreaanse tempé

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: bijgerecht

Ingrediënten:
800 gr. tempé
6 á 7 cups frituurolie
1 tl. sesam zaadjes

Saus:
1 el. olie
4 tenen knoflook
⅓ cup tomaten ketchup
⅓ cup rijstsiroop of maïssiroop
¼ cup rode peper pasta
1 el. (appel) azijn

Snij de tempé in repen (als frites).

Vul een wok of frituurpan met frituurolie en breng deze op temperatuur (ca. 180 graden).
Frituur de tempé totdat deze goudbruin is, haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verhit 1 el. olie in een pan en bak de knoflook een minuut.
Voeg ⅓ cup ketchup, ⅓ cup siroop, ¼ cup rode peper pasta en 1 el. azijn toe en laat dit op laag vuur sudderen.

Meng de goudbruine tempé door de saus zodat ze volledig bedekt zijn.
Serveer de tempé op een schaal en besprenkel met 1 tl. sesam zaadjes.

*Tip: dit recept is eenvoudig te maken in grote hoeveelheden en ook heerlijk als snack.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s