Yangbaechu Kimchi – snel klaar Kimchi – 양배추김치

Kimchi maken op een traditionele manier kost veel tijd en is erg arbeidsintensief. Toch is Kimchi onmisbaar bij iedere Koreaanse maaltijd. Maangchi heeft een erg lekker variant die snel klaar is. Je kunt deze mix niet alleen maar voor chinese kool gebruiken maar ook voor komkommer kimchi en zelfs voor kimchi van koolrabi of andere knolsoorten. Wij hebben 3 varianten gemaakt met de kimchimix. Het kost je maximaal 30 minuten.

voor de Kimchi pepermix
1/3 cup peperflakes
1 eetlepel suiker
1/4 cup vissaus of sandlance saus *
1/4 cup fijngesneden knoflook (ongeveer 4 tenen)
3 of 4 lenteuien gesneden
1 winterwortel julienne gesneden
Mix alle ingredienten en zet appart

Spitskool Kimchi
1/4 spitskool in reepjes. Doe dit in een kom met 1 cup water en 1 flinke theelepel zout. door elkaar scheppen en 10 a 15 minuten laten staan zodat de kool iets zachter wordt. Daarna de kool goed afspoelen en heel goed laten uitlekken of droogmaken met een schone theedoek. Schep een volle eetlepel van de Kimchi mix er doorheen.

Komkommer Kimchi 
Snij 1 komkommer in de lengte in vieren en snij de zaadlijsten er uit. besprenkel de komkommer met 1 flinke theelepel zout, doorscheppen en 10 minuten laten staan zodat het meest vocht er uit is. Daarna afspoelen en ook goed laten uitlekken of afdrogen. Schep een volle eetlepel van de Kimchi mix er doorheen of meer indien gewenst

Koolrabi Kimchi
1 Koolrabi schillen en in plakken van ongeveer een cm snijden, daarna in rechthoekige blokjes snijden van 2×1 cm. besprenkel de koolrabi met 1 flinke theelepel zout, doorscheppen en 10 minuten laten staan zodat het meest vocht er uit is. Daarna afspoelen en ook goed laten uitlekken of afdrogen. Schep een volle eetlepel van de Kimchi mix er doorheen of meer indien gewenst.

Als alles goed doorgemixt is kun je de Kimchi direct serveren. De goed verpakte Kimchi is ongeveer 1,5 a 2 weken houdbaar in de koelkast. Deze kimchi hoeft niet te fermenteren en moet direct in de koelkast bewaard worden.

Tip: Als je nog wat Kimchimix over hebt (je hoeft niet alles te gebruiken) kun je dit heel goed bewaren, zo heb je altijd een direct klaar mix om snel kimchi te maken. Deze mix is zeker nog 3weken houdbaar.

Emercency Kimchi

snel klaar kimchi

Kimchi

Kimchi

Oi Kimchi

Oi Kimchi Komkommer

Koolrabi Kimchi

Koolrabi Kimchi

Advertenties

One thought on “Yangbaechu Kimchi – snel klaar Kimchi – 양배추김치

  1. Pingback: Probiotica bij huidproblemen - Nature's Best Cosmetics

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s