Gaji namul – Gestoomde aubergine – 가지나물

bereidingstijd 20 minuten (exclusief afkoelen)
aantal personen: bijgerecht

2 aubergines
2½ el. soja saus
1 lente ui in ringetjes
2 tenen knoflook
½ el. sesamzaadjes
½ el. sesamolie
1 tl. peperflakes

Snij de aubergine in 3 stukken in de breedte en snij de stukken in de lengte richting in vieren.
Stoom de aubergines in 12 minuten gaar, laat deze afkoelen en giet al het vocht af wat uit de aubergine is gekomen.
Trek met je vingers de augerbine in de lengte richting in kleinere repen en ze in een grote kom.
Voeg alle overige ingrediënten toe en schep het goed door met de hand.
Koud serveren.

Tip: laat voor een milde variant de peperflakes weg.

voor instructiefilmpje zie Maangchi.com

Gestoomde aubergine

Advertenties

2 thoughts on “Gaji namul – Gestoomde aubergine – 가지나물

  1. Dit lijkt me een heerlijk recept!
    Maar wat voor een soort sojasaus wordt er in de Koreaanse keuken gebruikt? Is dit te vergelijken met of te vervangen door Japanse sojasaus?
    Alvast bedankt voor de reactie!

    Groet, Saskia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s