Kimchi Macaroni

Dit is nu niet een gerecht wat je zou verwachten als typisch Koreaans. Dat is het ook niet, maar het is wel een heerlijke combinatie die heel smaakvol is. Als je zou willen kun je het gehakt vervangen door spekblokjes of een vegetarische variant zonder vlees maken met tofu en zelf nog groente toevoegen. De kimchi die we gebruiken is al wat rijper zodat de zurige smaak goed tot haar recht komt. Ultra makkelijke snelle maaltijd.

bereidingstijd 20 minuten
2 personen

ingrediënten:
100 gram rundergehakt
1 cup fijn gehakte kimchi
1 ui
1 lente ui
1 teen knoflook
1 tl. suiker
1 cup macaroni
optioneel nog 1 tl. of naar smaak rode peper pasta (Kochu chang)

Bak het gehakt rul voeg de kimchi toe en bak dit op hoog vuur 5 minuten. voeg de ui in stukjes en de gehakte knoflook toe en 2 minuten mee bakken. Voeg de klein gesneden kimchi toe. Daarna 15 minuten op laag vuur rustig gaar laten worden, regelmatig roeren. Kook ondertussen de macaroni beet gaar. Meng de gare macaroni, de suiker en de lente ui door het kimchi mengsel en voeg indien gewenst de rode peperpasta toe. Mix alles goed door elkaar.

Serveren met komkommer kimchi.

Macaroni kimchi

Macaroni kimchi

Advertisements

2 thoughts on “Kimchi Macaroni

  1. Moet ik toch maar eens proberen!
    Ik vermoed trouwens dat er een foutje zit in het recept. Er staat dat je twee keer de kimchi moet toevoegen :P.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s