Gestoomde pepers – Kkwarigochujjim – 꽈리고추찜

Dit bijgerecht is een heerlijke combinatie van verschillende smaken, echter is het hoofdingrediënt moeilijk verkrijgbaar, maar hiervoor zijn Turkse pepers als een goed alternatief te gebruiken.

Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: bijgerecht

Ingrediënten:
300 gram shishito pepers
3 el. bloem
2 tl. sesam olie
2 tenen knoflook
6 gedroogde ansjovis (of 2 tl. ansjovispoeder)
3 el. soja saus
1 tl. honing
3 tl. rode peper vlokken
2 lente uien
sesam zaadjes

Was de pepers en droog ze, verwijder de stelen en meng in een kom met 3 el. bloem. Doe 1 cup water in een pan en stoom de pepers (in een stoommand of vergiet) 5 minuten en laat deze rusten.

Neem een koekepan en bak hierin 2 tenen gehakte knoflook enkele seconden in 1 tl. sesam olie, voeg de ansjovis toe en roerbak deze 10 seconden mee.
Voeg ¼ cup water, 3 el. soja saus en 1 tl. honing toe en roer dit 2 minuten door, voeg hierna 3 tl. rode peper vlokken toe en roer dit door, de saus zal nu indikken.

Voeg de gestoomde pepers toe aan de saus en roer deze voorzichtig 1 minuut door de saus zodat deze de pepers goed bedekt.
Tenslotte 1 el. sesam olie toevoegen en garneer het gerecht met 2 gehakte lente uien en 1 tl. sesam zaadjes.

*Tip! Shishito pepers zijn zéér moeilijk verkrijgbaar, een goed alternatief zijn Turkse pepers, deze zijn ook mild en eenvoudig verkrijgbaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s