Jan-Myulchi Bokkeum – 멸치 볶음 gebakken mini ansjovisjes

Gedroogde ansjovis is een heel belangrijk ingredient. In heel veel bouillons en gerechten worden deze visjes toegevoegd voor hun smaak. Er zijn 3 maten ansjovisjes.

De grootsten worden vooral gebruikt in soep en bouillon, de middelste en kleinste maat worden veel gebruikt voor Banchan. In Korea worden deze ansjovisjes op vele manieren verwerkt, zoet, zout of met Kochu chang. of gecombineerd met tofu of kkwari pepers.

Wij gebruiken de allerkleinste maat omdat die lekkerder weghappen en het lekkerste smaken. Wij maken een zoet zoute variant met pecannoten.

Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal personen: bijgerecht

Ingrediënten:
100 gram mini ansjovisjes *)
1 thl gehakte knoflook
2 tenen in plakjes
1 el suiker
1 el mirin of soju
1/2 el sesamolie
1/2 el olijfolie of maisolie
1 el mulyeot – maissiroop of anders honing
2 el soja
40 gr pecan noten of walnoten in grove stukken
1 tl sesamzaadjes

Zeef de ansjovisjes en schudt al het zout en vliesjes er uit. rooster de visjes in een droge koekenpan 3 minuten knapperig. Goed omschudden zodat ze niet verbranden. Voeg dan de sesam- en maisolie toe, de knoflook en dan de noten erbij. Voeg de suiker de siroop, de soja en de soju erbij. goed mengen en op een middelmatig vuur nog 5 minuten omscheppen en iets in laten dikken. Overdoen in een bakje en garneren met sesamzaadjes.

Heerlijk crunchy met een nootachtige smaak. Lang houdbaar in een goed afgesloten bakje in de koelkast. (zeker 2 weken)
2012-10-06 11.52.17
*) Bij het zoeken naar de juiste visjes zijn we uitgekomen in het koelschap van de Chinese winkel/ toko
janmyulchi

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s