Stamppot Kimchi

Hele fijne kerstdagen en een culinair en pittig nieuwjaar toegewenst

Iedereen heel erg bedankt voor alle op- en aanmerkingen op onze site. Wij leren nog iedere dag bij en Koreaans Koken blijft iedere keer weer een feestje. Daarom willen we jullie nog een laatste gerecht/recept kado doen. Veel succes en eet smakelijk.Stamppot Kimchi

Een heerlijk winters gerecht en eigenlijk een onverwachte en toch logische combinatie van ingrediënten. Maar ook een prachtig “huwelijk” van twee werelden. Hoe mooi kan een vereniging zijn. Stamppot uit Nederland met als basis ingredient KIMCHI uit Korea. Nadenkend over nieuwe fusion combinaties is hier uit een smakelijk winter gerecht te voorschijn gekomen.

voor 2 a 3 personen
bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten:
750 gr kruimige aardappelen
2 cups gesneden (liefst wat oudere/zuurdere) kimchi
2 tenen knoflook heel
1 tl zout
60 gram boter
1 tl sesamzaadjes
1 tl sesamolie
2 lente uien in ringetjes
Stampot/ aardappel stamper

voor een pittigere variant 2 eetlepels rode peper pasta

Breng de aardappelen op met de ruim water, de knoflook, zout en de kimchi er boven op aan de kook. Vuur lager en aardappelen goed gaar laten worden. Dit kan iets langer duren dan normaal ivm het zuurgehalte van de Kimchi. Giet de aardappelen goed af en doe dan de boter erbij. stamp alles goed door. Er is verder geen extra vocht meer nodig omdat de Kimchi nog veel vocht van zich zelf heeft. Op het laatst de lente ui, sesamzaadjes en sesamolie erbij doen en alles goed doorscheppen.

serveren met Doejibuglogi en Oisobagi

iphone sue 1008iphone sue 1013 iphone sue 1027

4 gedachten over “Stamppot Kimchi

  1. “Breng de aardappelen op met de ruim water, de knoflook, zout en de kimchi er boven op aan de kook. Vuur lager en aardappelen goed gaar laten worden. Dit kan iets langer duren dan normaal ivm het zuurgehalte van de Kimchi. ”

    Kan het dat ik uit de tekst van hierboven heb begrepen dat ik de twee potten kimchi (gekruid en al) al bij aardappel water moet gieten? Ik heb namelijk het idee dat dat zonde is omdat alle smaken soort van verloren gaan. Ik heb het hier over de potten kimchi die al kant en klaar gekruid te koop zijn bij een Aziatische supermarkt.

    Ik hoor graag van u!

    Gr.

    1. Hoi Elham, bedankt voor je berichtje. De potten die je kant en klaar koopt zijn prima, alleen is iets “Oudere kimchi” beter geschikt omdat die is nl veel zuurder dan de “Verse kimchi” die je in een pot koopt ( of die pot 2 dagen buiten de koelkast laten staan dan fermenteert het ook door). De reden waarom je de Kimchi mee kookt met (vocht mag je afgieten en bewaren voor later door de stamppot) is dat alle smaken dan in de aardappelen trekken. Je mag uiteraard de kimchi ook later toe voegen, dan is alleen je Kimchi wat knapperiger.
      veel succes, stuur een foto van je gerecht als het het hebt gemaakt.

  2. Hoeveel gram kimchi is er ongeveer nodig voor dit recept?
    Wordt er met een cup kimchi de Amerikaanse kookeenheid cup bedoeld?
    Of is dit iets als een bepaalde verpakking die waarin je de kimchi bij de Koreaanse winkel koopt?
    Bedankt voor een reactie!

Geef een reactie op Elham Reactie annuleren