Hwa Won – Amsterdam

Hwa Won
Nederhoven 13-15
1083 AM Amsterdam
020-6423142

Aangekomen bij het restaurant konden we makkelijk parkeren voor de deur en eenmaal binnen viel het eenvoudige en strakke interieur met de van wit tafellinnen voorziene tafels meteen op.

Eenmaal aan tafel kwamen al gauw de menukaarten tevoorschijn en hierin was de keus ruim, alle gangbare gerechten waren aanwezig met daarbij ook verse producten als oesters en zelfs abalone.

We bestelden het set-menu met salade, mandu en dolsot bibimbap en daarnaast nog een yukhoe, yukgaejang, tangsuyuk en een kimchi pannenkoek.

De gerechten kwamen niet tegelijk, maar in willekeurige volgorde met lange tussenpozen, echter kwamen de banchans als laatste pas op tafel.

Alle gerechten smaakten goed, maar niet echt spectaculair.
De Yukhoe was wel heel authentiek met een rauw eigeel erop.

Wat opviel is dat de tangsuyuk overgoten was met chilisaus en de salade met weinig creativiteit was gemaakt.
De kimchi pannekoek en yukgaejang waren het lekkerste.

Van het set-menu was de dolsot bibimbap wel erg weinig en kregen we één mandu per persoon.
Na het eten was koffie en dessert bij de set inbegrepen, het dessert bestond uit 2 kleine schijven meloen voor 3 personen.

De rekening…… dat was even slikken. € 170,= totaal

Onze conclusie:
Het eten is goed, maar wat wij hebben ervaren was niet spectaculair. Over priced!

YukhoeDolsot - Bibimbap

6 gedachten over “Hwa Won – Amsterdam

 1. Laatst hier gegeten omdat ik een bon had gewonnen van het restaurant. Ik vond het heel erg tegen vallen ik vroeg nog of ik een kijkje in de keuken mocht nemen en dat mocht ook al niet vond ik ook al raar maar goed niet voor herhaling vatbaar ik kan zelf 100x beter koken . Eens maar nooit weer !!!!

 2. Reacties komen totaal niet overeen met mijn belevingen in dit restaurant.
  Hoe kunnen mensen tegenwoordig nog schrikken van de rekening? Prijzen zijn bekend, neem ik aan…
  Dit is geen, maar ook geen Koreaans eetcafétje , het is geen ordinaire all you can eat.

  Elke keer als wij bezoek hebben nemen wij hun mee hiernaar toe. Het is Koreaans eten wat met vele zorg op tafel wordt gezet.
  Dit is te proeven in hun kwaliteit voor producten en voornamelijk de consistentie. Al jaren komen wij hier en elke keer is het genieten
  Mijn schoonouders zijn Koreaans en vinden het eten hier kwalitatief beter met een buitengewoon aangename service dan elk ander Koreaans restaurant waar wij zijn geweest. Inclusief Koreaans sterrenrestaurant in België en allerlei soorten restaurants in schillende Korea towns.

  Kortom, ik wou eigenlijk geen woorden vuil maken aan de reacties voor mij
  Maar als ik zie wat er besteld is… Het kwam misschien op willekeurige volgorde omdat er willekeurig maar wat is besteld. Misschien volgende keer hier maar ook elders even navragen HOE je moet bestellen.

  Kijkje nemen in de keuken? Koreanen zijn mensen die gesteld zijn op hun privacy.. Is dus niks raar dat je geen kijkje mag nemen, eerder raar dat je dat vraagt. Misschien dus ook een aanrader om respect te hebben voor cultuur.

  Zonde van die cadeaubonnen, hadden ze beter uit kunnen geven aan mensen waarvan zij zeker wisten dat nog authentiek eten in Amsterdam gewaardeerd zou worden.

  1. Helemaal mee eens. Het eten en de bediening zijn hier vele malen beter dan menig ander Koreaans restaurant. Tegenwoordig schijnen ze erg ‘in’ te zijn en zie je dan ook Koreaanse restaurants van Chinese eigenaren als paddenstoelen uit de grond schieten. Het eten van zo’n restaurant valt in het niet bij de kwaliteit en de consistentie van het eten bij Hwa Won.
   Hwa Won is wel wat duurder maar de service en de kwaliteit van het eten is dat meer dan waard. De eigenaar is heel erg aardig en attent. Hij komt altijd een praatje maken met zijn gasten en houdt de boel keurig in de gaten. Een man met hart voor zijn zaak.
   Zoals Jackson, nemen wij ook altijd onze gasten mee naar dit restaurant. Vaak hebben niet-Aziatische gasten het idee dat het een ongezellig restaurant is omdat de aankleding heel sober is. Maar het gaat dan ook om de service en het kwaliteit van het eten niet om de aankleding van het restaurant.
   Onze gasten zijn altijd zeer tevreden na een bezoek aan Hwa Won en gaan er vaak zelf nog een keer naar toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s