Yuk Gae Jang 육개장 – pittige rundvlees soep

Een van onze favoriete soep. Heerlijk in de winter omdat je er zo lekker warm van wordt.

Aantal personen: 4

Ingrediënten:
400 gr. runderstoofvlees
1 ui
1,5 á 2 liter rundvlees bouillon
1 bakje taugé
2 stengels bleekselderij
5 lente-ui
5 tenen knoflook
100 gr. geweekte kosari *)
klein bosje glas noodles

Voor de saus:
3 el. rode pepervlokken
1 el. suiker
2 el. sesamolie
1 el. soja-saus
zout en peper naar smaak

Zet het vlees met de grof gesneden ui op met het water en breng dit aan de kook en laat het op laag vuur ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven.
Was ondertussen de taugé en snij de bleekselderij in repen en snij de lente ui in stukken van ong 4 á 5 cm.
Hak de knoflook fijn en doe alles in een grote kom.
Snij de geweekte kosari ook in 4 cm, mocht je dit niet kunnen vinden dan mag je het ook er uit laten.

Voor het maken van de saus mix je alle sausingrediënten goed door elkaar en mix het daarna door de groente.

Als het vlees gaar is schep je het uit met de uien (de uien gebruik je niet meer) en laat het vlees een beetje afkoelen zodat je het in mooie dunne lengte reepjes kunt snijden, bewaar de zelfgemaakte bouillon en voeg hier eventueel nog een rundvlees bouillonblokje aan toe.
Doe de gemixte groente in de bouillon en roer goed door.
Breng alles aan de kook en laat het zachtjes 20 minuten doorkoken en voeg daarna de glasnoodles toe met het vlees en laat nog 5 minuten doorkoken.

Voeg eventueel nog wat water toe als de soep de dik wordt.
Proeven en naar smaak nog wat vissaus en/of peper en zout toevoegen.

Serveren met witte rijst en kimchi.

Instructiefilm van Maangchi

Yuk Gae Jang

Yuk Gae Jang

Advertisements

One thought on “Yuk Gae Jang 육개장 – pittige rundvlees soep

  1. Pingback: Ko Hyang – Rotterdam | Koreaans koken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s