Sausjes en smaakmakers

Dipsausjes en dressings horen bij een Koreaanse maaltijd. Maar wat eet je nu bij welk gerecht. Sausjes zijn heerlijk en zijn heel simpel zelf te maken als je maar weet wat er in moet.

De dipsaus bij Samgyeopsal hoort er echt bij en niet te vergeten soja saus dip bij de Kimchi jeon.

ssamjang – dip voor bij de samgyeopsal.
1 el. kochu chang – rode peperpasta
2 el. doenjang – sojabonen pasta
1 teen knoflook fijn gehakt
1 tl. sesamoliessamjang 1 lenteui heel fijn gehakt
1 tl. sesamzaadjes
1 tl. suiker
beetje water als het te dik is
mix alles goed doorelkaar

speciale ssamjang uit Cholla Buk Do
2 el. doenjang
1 rode en 1 groene peper
1 teen knoflook
1 el. sesamolie
Pepers en knoflook fijn malen in een hakmolen. Alles goed doorroeren. Indien het te flauw is 1 el. soja saus er bij. Als het nog te dik is met water wat verdunnen.

soja dipsaus voor bij Mandu of Kimchi jeon soja
3 el. soja saus
1/2 tl. azijn
1/2 tl. sesamzaadjes
optioneel wat chilli flakes

sla dressing:
1/2 appel gepureerd
1/2 el. honing
1 el. azijn
1 el. soja
1/2 tl. sesamolie

en natuurlijk de dipsaus van Sangchae

Advertenties

One thought on “Sausjes en smaakmakers

  1. Pingback: Bin Dae Tteok – 녹두 빈대떡 – Mung bonen pannenkoekjes | Koreaans koken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s