Mu Ssam – Ingemaakte rettich – 무쌈

Ingemaakte rettich is een lekker mild bijgerecht wat goed tot z’n recht komt in combinatie met meer uitgesproken smaken zoals pittige jjigae/soep of Koreaanse barbeque.
Een plakje ingemaakt rettich verfrist en neutraliseert je smaak.

Ingredienten:
één flinke rettich
3 cups water
1 cup appelazijn (of witte)
1/2 cup witte suiker
4 el. zout

Schil de rettich en snij deze in flinterdunnen plakjes met een scherp mes of met een dunschiller.
Leg de plakjes in een een ruime schaal en besprenkel met zout en meng voorzichtig door elkaar met de hand.
Laat de rettich een paar uur (of een nacht) in het zout staan in de koelkast.
Spoel de rettich grondig af zonder ze te kneuzen.

Meng 3 cups water, 1 cup azijn, 1/2 cup suiker en roer dit totdat de suiker is opgelost.
Leg de rettich plakjes in een bak en giet het azijnmengsel eroverheen. Voor een grote bak maak je meer azijnmengsel aan zodat ze onderstaan.

Dek de bak af met een deksel en bewaar in de koelkast, het duurt een paar dagen totdat de retich op smaak is.

Weken, zo niet maanden houdbaar.

*Tip: zorg altijd dat je met goed schoon bestek rettich uit de bak haalt om schimmelvorming te voorkomen.

Op de foto zijn een paar groene pepers toegevoegd als kleurdetail.

Mu SSam

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s