Bieten loof salade

In Korea maken ze van bijna alle groenten een “namul” van. Er wordt niets verspild. Het loof en de wortels worden vaak verwerkt in een groente gerecht.

Dit gerecht heb ik in Korea gegeten, vers van het land. Vol van smaak en nu in het seizoen. Het is een “vieze handen” klusje en kost wat tijd, maar het ziet er mooi kleurijk uit. Het gerecht is rijk aan ijzer en smaakt dus ook een beetje naar spinazie.

stengels van 3 wilde bieten
1 el sesamolie
2 tn knofloook
zwarte peper
1/2 tl bouillonpoeder
lente ui
sesamzaadjes

Stengel knakken en draden er af trekken, een beetje loof mag er aanblijven zitten. Goed wassen en 3 min blancheren. Koud afspoelen en droog maken op keukenpapier.
mix alle ingrediënten.
942413_648898251791599_1613647095_n

foto (1)foto

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s