Taugé Kimchi

Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: bijgerecht

Ingrediënten:
400 gr. verse taugé
Kleine rettich
Kleine wortel
2 el. (Koreaanse) vissaus
3 el. rode peper vlokken
1 bos lente ui
2 tenen gehakte knoflook
1 tl. gehakte gember
3 tl. suiker
2 tl. zout
1 el. geroosterde sesam zaadjes
1 tl. sesam olie

Schil de rettich en snij deze julienne (als luciferhoutjes), doe ze in een
schaal en besprenkel met 2 tl. zout en 2 tl. suiker, meng dit door en laat 30
minuten rusten.

Spoel ondertussen de taugé goed af en kook deze 3 minuten met gesloten deksel
in ruim water, spoel ze koud af in een vergiet en laat uitlekken.
Schil en snij de wortel intussen ook julienne en de lente ui in stukken.
Spoel de rettich goed af en knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit.

Neem een grote mengkom en leg hierin de rettich en voeg hier 2 el. rode peper
vlokken, gember, knoflook en vissaus aan toe en meng dit met de hand
voorzichtig door elkaar.

Doe de taugé, wortel en lente ui erbij samen met 1 el. rode peper vlokken, 1 tl.
suiker en de sesam zaadjes en meng nogmaals met de hand goed door elkaar met
als laatste de sesam olie.
Laat de taugé kimchi een halve dag op kamertemperatuur staan en bewaar hierna
in de koelkast.

Minimaal een week te gebruiken.

*Tip: het mooiste is als alle groente ingrediënten op dezelfde maat zijn
gesneden als de taugé.
tauge kimchi

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s