Honghap Jjim – 요리 홍합 – pittige mosselen

bereidingstijd: 15 minuten
aantal personen 2 of als bijgerecht

Ingrediënten:

voor de saus:
1 tl. doenjang
1 tl. kochu Chang
1 grote teen knoflook
1/2 tl geraspte gember
1 tl. vissaus
1 el. suiker
1/2 tl. sesamolie
3 el. water

1kg mosselen

garnering:
4 perilla bladeren, anders een paar blaadjes selderij.
2 lente uien in ringetjes
sesamzaad
1/2 rode peper in reepjes

Was de mosselen goed en verwijder de kapotte schelpen. Mix alle ingrediënten voor de saus en doe dit in een (mossel) pan. Doe de gewassen mosselen hierboven op. Deksel op de pan en op hoog vuur aan de kook brengen. Na 5 minuut mosselen omscheppen, perilla en 2/3 van de lente ui toevoegen. Deksel er op en nog 5 minuten laten staan op middel hoog vuur.

Opdienen op een diep bord, garneren en serveren met witte rijst.

mosselen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s