In o.a. de metro van Seoul staan heel veel frisdrankautomaten met allerlei voor ons onbekende drankjes.
De ‘Black Bean Tea’ vonden we erg lekker.
Zelf maken is héél eenvoudig en je weet gelijk zeker dat je een puur drankje hebt zonder toevoegingen.
De boontjes zijn gedroogd te koop bij de meeste Aziatische toko’s.
Ingrediënten:
gedroogde zwarte soja bonen
water
Roosteren:
Spoel de zwarte bonen af onder stromend water en laat deze kort uitlekken.
Verhit een pan zonder olie en rooster de boontjes op middelhoog vuur, roer de boontjes regelmatig totdat de boontje bruin kleuren en het huidje barst.
Laat de boontjes afkoelen en bewaar ze in een afgesloten bak.
Gebruik voor een mok thee 1/2 eetlepel geroosterde bonen (naar smaak meer of minder) en trek hier thee van of maak een grotere hoeveelheid en bewaar de thee in een kan in de koelkast en drink deze koud.
Gooi de boontjes na het theezetten niet weg!
Leg de boontjes te drogen en eet ze als een gezonde snack, ze smaken naar geroosterde pinda’s en zitten boordevol vezels en allerlei stoffen waar we gezond, knap en slank van worden (als we alle verhalen op internet mogen geloven). 😉