Yokiyo

Restaurant van Jaymz Pool, Domingo Atsma en Tim Doorewaard. Hartje Wallen en in leuk grachtenpand. Mooi en modern ingericht en eigentijds. Koreaans eten begint steeds hipper te worden. Yokiyo sluit hier prima bij aan. De ingang is in het soutterain en je komt direct binnen in de bar. Achter het bargedeelte staan robuuste banken waar je alleen van een beperkte kaart kunt eten, met achterin de open keuken met de prachtige “green eggs”.090092093

Boven is het a la carte restaurant en het tafelbarbecue gedeelte. (min 4 personen per tafel). Ik heb in het a la carte deel het chefs menu gegeten. Vooraf Bossam en Ojingeo-bokkeum, daarna een pittige vissoep. Als hoofdgerecht een kwartet van vlees, Bulgogi en Kalbi. Prachtige kwaliteit en heerlijk mals. Als toetje warme miso peer (topper) met vers fruit en zwart sesam ijs.

Resume wat vond ik er van. Heel lekker gegeten, gerechten zijn smaakvol en met kwaliteit bereid. Mooie frisse en eigentijdse presentatie. Moderne Aziatische keuken met een Koreaanse twist ! De kimchi is lekker en goed gefermenteerd. Als ik toch 1 klein aandachtspuntje mag geven. Maak iets meer meer werk van je Banchans. Ik vond ze wat zielloos. Banchans ondersteunen je gerechten en laten smaken nog beter tot hun recht komen.

Is Yokiyo origineel Koreaans? Nee,dus verwacht niet dat hier de Ajuma’s koken maar lekker eten kan hier zeker en is een prima eerste kennismaking met Koreaans eten.
094 095
096 097 098

Yokiyo
Oudezijds Voorburgwal 67
1012 EK Amsterdam
Phone: 020 331 45 62
Email: info@yokiyo.nl

http://yokiyo.nl/

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s