Kimchi Bar – Rotterdam – Gesloten

Kimchi BarIMG-20140127-WA0011
Bezoek van eind augustus 2014

Beste lezers,
hierbij een kleine update van Kimchi Bar in Rotterdam. Een tweede bezoek aan de dit restaurant was voor ons belangrijk omdat we erg wisselende berichten ontvingen over de smaak en kwaliteit. Uiteraard gaan we alleen op ons eigen oordeel af, dus hierbij onze bevindingen van ons bezoek:

Er is veel aan smaak gewijzigd. De echte koreaanse smaken waren ver te zoeken. de Yukhoe knipserde van de kristalsuiker en wat heel erg zoet. geen knoflook of sesamsmaak te proeven. diep teleurgesteld. verder misten eigenlijk alle gerechten diepgang. Er is erg bezuinigd op grondstoffen en ingredienten en dit is duidelijk terug te proeven. Wat ons betreft echt een hele dikke onvoldoende als het gaat om Koreaanse smaken.

Bezoek van 27-01-2014

Toevallig hebben we in het voorbijgaan dit nieuwe Koreaanse restaurant gespot, waar voorheen Nagoya zat. De website http://www.kimchibar.nl/ (met menukaart!) was al snel gevonden.

Kimchi Bar staat groot op de gevel met ernaast een bord met ‘Korean BBQ all you can eat’. We herkende hun logo als het logo van Hansik de stichting ter promotie van de Koreaanse keuken wereldwijd.
Het gaat hier dus om eten wat je wilt voor een vaste prijs van 22,95 (ma-wo) of 24,95 (vr-zo en feestdagen). Donderdag gesloten.

De inrichting tijdens ons bezoek was nog erg kaal, maar dat komt omdat ze nog maar net waren begonnen, aan tafel aangekomen troffen we de menukaart aan en het bekende formulier voor je bestelling.

De kaart is erg uitgebreid, opvallend vonden wij de viscake aan een stokje en de hoddeok, deze hadden we bij andere AYCE niet eerder gezien.
IMG-20140127-WA0005

We bestelden eerst soep en wat kleine hapjes zoals kimbab en wat extra banchan.
De soep was lekker, maar de rundvleessoep miste wat diepte qua rundvleessmaak.
De kimbab was vers gemaakt en smaakte heerlijk. De kimchi (heel belangrijk natuurlijk) was zeer goed. De Yukhoe (Koreaans tartaar) miste genoeg knoflook, maar was kakelvers.
IMG-20140127-WA0009

Hierna gingen we over op de bibimbap en noedelgerechten en bestelde we ook de viscake.
De bibimbap had een lekkere smaak van sesamolie en was goed bereid, de beef japchae had helaas 0 rundvlees erin.
De ddukbokkie (rijstcakes in pikante saus) had helaas een bijsmaak die richting tomaat gaat.

Op naar het vlees….. op de kaart ontbrak helaas eend, maar de bulgogi en ssamgeopsal (spek) was uitstekend.
Het grillen gaat door middel van een gasstel op tafel, in plaats van geïntegreerde grilplaten in de tafel. De ventilatie in het restaurant was duidelijk niet opgewassen tegen de bakgeuren.

IMG-20140127-WA0015

Als dessert wilde we Hoddeok (gevuld pannenkoekje) maar helaas was die niet te bestellen. Dus besloten we met een zwart sesam ijsbolletje.

Het personeel is vriendelijk en helpt je met het grillen van het vlees, Koreaans eten is voor hen blijkbaar nog even nieuw want het woord Banchan was niet bekend en met noemde de Kimbab voor het gemak Sushi.

Fijn om een nieuw Koreaans restaurant te zien in Rotterdam, hopelijk houden ze de kwaliteit vast en zetten ze hier en daar nog het puntje op de i.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s