Sukjunamul – Taugé bijgerecht

Taugé is heel gezond en kent ontzettend veel toepassingen, als hoofdingrediënt voor soep en zelfs als een kimchi, dit keer taugé als mild bijgerecht:

Aantal personen: bijgerecht
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
400 gr. verse taugé
1 komkommer
1 lente ui
1 teen knoflook
1 tl. zout
2 tl. sesam olie
1 tl. geroosterde sesamzaadjes

Spoel de taugé goed af en verwijder verkleurde stukjes.
Snij de komkommer in de lengte door en verwijder de zaadlijst met een lepel en gooi dat weg.
Snij de rest van de komkommer julienne en vermeng dit met een ½ tl. zout en laat dit enkele minuten rusten.

Kook de taugé 5 minuten in ruim water met een snufje zout op hoog vuur en spoel ze af onder koud water (dan blijven ze knapperig).
Knijp overtollig vocht uit de komkommer en de taugé (voorzichtig) en doe deze in een kom.
Plet de knoflook en snij de lente ui in ringetjes en voeg deze toe samen met ½ tl. zout, 2 tl. sesam olie en 1 tl. geroosterde sesamzaadjes en meng alles goed door met de hand.

Serveer als bijgerecht of als onderdeel van bibimbap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s