Miyuk guk – Zeewiersoep

Koreaanse zeewiersoep is een kom vol gezonde vitaminen en mineralen, zo gezond zelfs dat kersverse moeders dit vaak eten om te herstellen van de bevalling en de melkproductie te bevorderen. Rijk aan essentiële bouwstoffen als calcium, ijzer en jodium.

Natuurlijk is het ook gewoon lekker en ook nog eenvoudig te maken.
Ook ideaal als je op de lijn let.

Miyuk guk – Zeewiersoep

Aantal personen: 4
Weektijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:
1,5 cup gedroogd zeewier voor soep
300 gr. mager rundvlees om te stoven
1 teen gehakte knoflook
3 el. sojasaus
10 cups water
1 tl. sesam olie

Spoel het gedroogde zeewier een paar keer grondig af en laat dit minimaal een half uur weken in ruim water. Giet daarna af en snij deze in hapklare stukken en leg deze in een soeppan, voeg de knoflook en de sojasaus toe en giet hier de 10 cups water bij.

Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten doorkoken. Snij ondertussen het rundvlees in hele dunne plakjes en voeg deze na de kooktijd toe.
Laat de soep dan nog 20 minuten op laag vuur koken en schep eventueel schuim eraf.

Besprenkel als laatste met de sesamolie en serveer in soepkommen.
Rijst en kimchi mogen niet ontbreken bij deze soep.
Eet de rijst/soep/kimchi apart of dump de rijst en de kimchi in de soep en eet alles tegelijk.
Het kimchi vocht geeft een heerlijke smaak aan deze soep.

*Tip: zeewier voor soep is draderig als touw, gebruik géén geroosterd of sushi zeewier.

ZeewiersoepGedroogd zeewier

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s