Hoe eet je Bibimbab

BIBIMBAB

” Bibimbab”, is een van de bekendste Koreaanse gerechten. Bibim = gemixt en Bab is rijst, het is een rijst gerecht met vooral groenten; Zoals bv spinazie, taugé, eieren, komkommer of wortel. Gecombineerd desgewenst met bv gehakt, kip, zalm of biefstuk

_S7A7361
photo by k.ego_Photography

Belangrijk is hoe eet je nu eigenlijk Bibimbab? De schotel wordt geserveerd in een kom waar onder in rijst zit en bovenop mooi gearrangeerde groenten, met evt een gebakken ei.

susanne-2low

De rode saus heet “Gochu jang” en is een gefermenteerde rode peperpasta. ( niet al te heet en een beetje zoet). Hiervan kun je naar smaak een kleine eetlepel over je rijst en groenten doen en ook een klein scheutje sesamolie erbij.

susanne-6low

Dan mix je met een lepel alle ingrediënten goed door elkaar en is je gerecht “Ready to Eat”

잘 먹겠습니다 Jal meokkesseumnida! (eet smakelijk)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s