SOJU BAR in Rotterdam

Soju bar
Witte de withstraat 51a
3012 BM Rotterdam

info@sojubar.nl

+31 10 303 7854

Nieuwsgierig geworden naar nog een Koreaans restaurant/bar konden we na herhaalde pogingen een tafeltje reserveren voor de lunch.

Het concept van Chicken and Beer heet in Korea ChiMaek en is razend populair. Wij zijn dan ook heel blij dat we in Rotterdam nu een restaurant hebben waar we naar hartenlust gefrituurde kip en Bier met Soju*) kunnen bestellen.

Het restaurant is klein en knus en heeft een goede en functionele moderne inrichting. De insteek is praktisch, glazen op tafel met bestek, servetten en stokjes. Wat ik ook een super service vind, is dat ze wegwerp handschoentjes in een pakje hebben. Lekker kip kluiven zonder vieze vingers. Ze hebben een leuke gevarieerde kaart met 9 verschillende soorten fried chicken. Ook is er een uitgebreide Soju cocktail kaart.

Wat hebben wij besteld: allebei een soju cocktail 1 met Yakult (erg lekker) en 1 met sinasappelsap.

Cilantro Lime chicken ( 8 stuks) en Soju Gangnamstyle (300 gr). Hierbij hebben we nog een extra saus besteld – spicy sweet- en hebben we de kimbab Fried chicken dad’s spicy sweet gehad.

De kip porties zijn zeer royaal. Bijzonder malse en sappige kip met een goede krokante korst. De Kimbab was verzorgd en goed gevuld op de koreaanse manier. De manier van serveren in metalen bakjes met een roostertje op de bodem is slim. De kip blijft hierdoor lekker crisp.

Smaak van de Cilantro Lime was lekker en goede vleug knoflook door de salsa. Lime heb ik niet echt geproefd.

De Soju Gangname style was in totaal te vet. De Spicy mayo maakt de kip daardoor wat zwaar. De rettich cubes werden gemist. Een pickle helpt om het vet wat te neutraliseren.

De losse saus sweet en spicy, was inderdaad zoet (misschien iets te) en had tonen van 5 spice – veel kaneel. Wel een lekker kick wat spice betreft. De koolsla staat leuk en is ook best lekker maar met een mayonaise dressing beetje te veel van het goede.

De Bingsu toetjes bewaren we voor een volgende keer. Onze leftovers mochten mee in de papier bakjes die werden aangeboden (top service)

Samengevat een prima plek om Korean Fried Chicken te eten. Goede plek om een stap avond te starten (of om te eindigen). We komen graag nog een keertje terug voor de andere gerechten en natuurlijk om de huisgemaakte Kimchi te proeven.

*)bron wikipedia: Soju is een Koreaans gedistilleerde drank die meestal gemaakt wordt van rijst. Soju is helder van kleur, het alcoholpercentage van 20%.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s