Susanne & Reinier

Koreaanse recepten in het Nederlands.
Met dank aan www.maangchi.com die toestemming heeft gegeven voor het vertalen van haar recepten.
Reinier Servaas en Susanne Moolenaar proberen de Koreaanse keuken meer bekendheid te geven en de liefde voor het Koreaanse eten door te geven

De bedoeling van deze site is Nederland kennis te laten maken met de Koreaanse keuken. De Koreaanse keuken is nog steeds een grote onbekende in de Aziatische keuken. Het heeft wel een heel eigen smaak en is niet te vergelijken met andere Aziatische gerechten.
Het uitgangspunt voor de gerechten is dat wij willen proberen dat alle ingrediënten die wij gebruiken te koop zijn in de supermarkt. Waar nodig wij ook een alternatief aangeven wat je anders zou kunnen gebruiken of een link te geven waar een product te bestellen is.
Wij hopen dat het een interactieve site wordt waarin jullie ook kunnen aangeven welke recepten je graag nog zou willen maken. Help ons ook om dit blog tot een succes te maken, tenslotte zijn we allemaal dol op Koreaans eten!

Veel lees- en kookplezier en kijk even op onze facebook pagina koreaanskoken

Groeten Susanne en Reinier

koreaanse kookgekken
Susanne & Reinier
Advertentie

7 gedachten over “Susanne & Reinier

 1. Heel leuk! En Maangchi is ook leuk. Ik heb wel een verzoekje: Ddukbokki. En dan graag met tip wat je in plaats van de rode saus kunt gebruiken.

  1. Dank je wel voor je reactie. Je vraag welke andere saus je zou kunnen gebruiken voor de Kochu chang.Een van de andere lezers gaf mij de volgende tip: Hoewel het niet hetzelfde smaakt kun je denk ik het beste Ketchup gebruiken. niet te veel en dan aanvullend voor de smaak wat sojasaus, suiker en verse gember. Ik denk dat dat het dichtste in de buurt komt en niet heet is. succes. ik hoor graag of het goed is gegaan. Susanne

 2. Beste Susanne en Reinier
  Ik weet niet of jullie nog actief zijn met jullie geweldige website gezien de reacties van jaren geleden.
  Maar als dat zo is, dan wil ik jullie bedanken voor de geweldige recepten, ik ben een echte Hollander die gehuwd is al 20 jaar met een vrouw waarvan haar voorouders geboren zijn in noord Korea tijdens de Japans Russische oorlog. Zij is dus niet opgegroeid in Korea maar haar familie heeft de Koreaanse tradities altijd in ere gehouden.
  Hierdoor ben ik geïnteresseerd geraakt in de Koreaanse keuken en die vindt ik geweldig, mede door jullie recepten.
  Koken is een hobby van mij en inmiddels gespecialiseerd in Korea en Thailand, Nederlands eten we nauwelijks meer, mijn vrouw zegt dat ik inmiddels beter koreaans kook dan zijzelf:-))

  Goed een heel verhaal, maar eigenlijk is dit al een dank je wel maar jullie omdat op culinair gebied jullie een grote rol hebben gespeeld in ons culinair leven.

  Groetjes, Wim Harmsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s